0
 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
16 ΑΠΟ 6440

 
  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΙΛΤΡΩΝ  

   
 
 
 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ

 

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Κόσμημα μια λέξη αλληλένδετη με τη λέξη στολίδι, άλλωστε η ίδια η ονομασία προέρχεται από το ρήμα κοσμώ που σημαίνει στολίζω. Η ιστορία του ανθρώπου φανερώνει την ανάγκη δημιουργίας αντικειμένων που ευχαριστούν, εντυπωσιάζουν ή εκπλήσσουν το μάτι όχι μόνο για την ποικιλία μορφών διακόσμησης και επιδεξιότητας κατασκευής αλλά και της τεχνικής ιδιοφυΐας στο σύνολό της. Έπειτα από την δημιουργία των πρώτων εργαλείων με την μετέπειτα «χαλιναγώγηση» των μετάλλων και την ανάπτυξη της επιστήμης παρατηρούμε μια εκπληκτικά ανοδική πορεία στην παραγωγή κοσμημάτων. Κύρια μέταλλα, πολύτιμα ή όχι, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κοσμημάτων είναι, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, ο κασσίτερος, ο αργυρός και ο χρυσός με το τελευταίο εξαιτίας της σπανιότητας, ιδιαιτερότητας και λαμπερής ομορφιάς του να συνδέεται άμεσα ως ένα κυρίαρχο σύμβολο του πλούτου.

Τα κοσμήματα ανάλογος την τεχνική ή την πολυπλοκότητα κατασκευής έχουν διάρκεια ζωής πολύ μεγαλύτερη από τα ανθρώπινα όρια καθιστώντας τα μεταξύ άλλων διαχρονικά και σπάνια πολλές φορές. Ο συνδυασμός των μετάλλων όπως ο χρυσός 9, 14 ή 18 καρατίων, των πολύτιμων αλλά και ημιπολύτιμων λίθων όπως το διαμάντι, το ρουμπίνι, το σμαράγδι, το ζαφείρι κ.α. παράγει δημιουργίες υψηλής αισθητικής, τέχνης και πολυτέλειας.

Στα κοσμηματοπωλεία ΑΡΛΕΤΗ θα βρείτε εκθέματα απαράμιλλης ομορφιάς και μοναδικότητας. Συνεργαζόμαστε όχι μόνο με τους μεγαλύτερους οίκους κατασκευής κοσμημάτων αλλά παράγουμε και δικά μας κοσμήματα για πάνω από μισό αιώνα. Θα βρείτε στις μεγάλες μας συλλογές κοσμήματα γυναικεία, ανδρικά, παιδικά για αγόρια και κορίτσια, για όλες τις διαθέσεις και γούστα. Με αγαπημένες κατηγορίες όπως τα δαχτυλίδια, τις βέρες, τα μονόπετρα, τα βραχιόλια, τα κολιέ, τα μενταγιόν, τα σκουλαρίκια, τους σταυρούς βάπτισης, τα φυλαχτά-κωσταντινάτα, μανικετόκουμπα κ.α. έχετε εκατοντάδες επιλογές και συνδυασμούς τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε στο προσωπικό σας στυλ.